KRACHTIG EN PERSOONLIJK IN RELATIE TOT ANDEREN

De Transactionele Analyse gebruiken we bij counseling, coaching en supervisie om je manier van omgaan met anderen te onderzoeken en als het kan te verbeteren.

Hoe verander je die moeizame communicatie met bijvoorbeeld je partner of collega? Hoe komt het dat je steeds weer opnieuw belandt in dezelfde soort situaties? In contact met anderen komen we onszelf tegen, of je wilt of niet. Dit zie je terug zonder besef van de dieperliggende oorzaak. De coaching of supervisie vanuit de Transactionele Analyse zoekt op deze vragen antwoord.

TA Puzzel

Informatie over de Puzzel van de Transactionele Analyse is te vinden op Youtube met zoekopdracht: TA Puzzel Ben Visser. Voor informatie voor workshops kunt u mailen naar bvisser@ccsbennekom.nl. Hier kunt u ook de puzzel (€ 19,90 excl. verzendkosten) bestellen.

Krachtig en persoonlijk optreden.

 

Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

De begeleiding geeft je het inzicht in gedrag en gedragspatronen, in de verbale en non-verbale interacties tussen mensen en het effect daarvan op anderen. En… je leert hoe je deze kunt veranderen. Bijvoorbeeld: wat maakt dat je bij bepaalde personen telkens weer in een kinderlijker gedrag schiet dan je zou willen? Of het tegenovergestelde: juist steeds weer de neiging hebt om de ouderrol op je te nemen? Je leert in de begeleiding hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen. Je onderzoekt je script, jouw levensplan over hoe jij in deze wereld staat en ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet. Met andere woorden: hoe het
komt dat je steeds opnieuw belandt in een bepaald gedrag. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Met behulp van de Transactionele Analyse onderzoeken we of je krachtig en persoonlijk kunt optreden. Dat je zelfstandig in het leven staat en van daaruit mooie relaties en verbindingen aangaat met anderen.

transactionele analyse