PERSOONLIJKE EN OPLOSSINGSGERICHTE BENADERINGEN

Iedere situatie is uniek en vraagt daarom een passende behandelingsmethode.

Onze drie behandelmethoden

contextuele benadering

Contextuele Therapie

In de Contextuele Therapie draait het niet alleen om degene, die begeleiding ontvangt. In de gesprekskamer zijn als het ware alle mensen aanwezig met wie betrokkene een belangrijke relatie onderhoudt. Ieders belang, of dit nu van ouders, partner, kinderen of collega’s is, wordt meegewogen in de gesprekken. Een zo eerlijk mogelijke relatie tussen betrokkene en de context waarin hij of zij functioneert, kan een mogelijk conflict doorbreken en de dialoog herstellen.

Meer over Contextuele Therapie
oplossingsgerichte hulpverlening

Oplossingsgerichte Hulpverlening

In de Oplossingsgerichte Hulpverlening kijken we naar de mogelijkheden van mensen, zonder uit het oog te verliezen dat niet alles wat je wilt ook kan. Van daaruit richten we de aandacht op succesvolle oplossingen en dus minder op de problemen die energie wegzuigen. We helpen je de gewenste oplossing voor te stellen en bieden steun bij de uitwerking hiervan. De aandacht richt zich enerzijds op grenzen van je mogelijkheden, maar ook op wat al goed gaat en hoe het leven er uit ziet als het probleem er (even) niet of minder is, of zelfs wanneer het al opgelost zou zijn. Van daaruit zoeken we naar mogelijke stappen die je kunt zetten, stappen die je weer uitdagen en hoop geven.

Meer over Oplossingsgerichte Hulpverlening
transactionele analyse

Transactionele Analyse

In de Transactionele Analyse (TA) kijken we naar de persoonlijkheid van mensen, naar hun gedrag, hun communicatie en naar patronen die problemen in stand houden of veroorzaken. De TA biedt veel inzicht en kan daardoor, soms op hele korte termijn, voor grote veranderingen zorgen in het persoonlijk leven, maar vooral ook in relaties tussen mensen.

Meer over Transactionele Analyse